Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Any Super-Slim owners, I think I discovered a bug

  1. #1
    Join Date
    May 2009
    Location
    Boone, NC, USA
    Timezone
    GMT -5
    Posts
    46

    Default Any Super-Slim owners, I think I discovered a bug

    So I recently upgraded from a launch model to the spiffy new Super-Slim, and now I'm getting skipping music in the menu. This happens when you stay on the menu for a while and loops back to the beginning. I'm in the HD menu, not the Fury menu, so if you have a super-slim go into into game options and change to the HD menu.

    Can someone test this for me? All you have to do is leave your Super-Slim in the menu for a while. If it's only me then I'll look into an RMA. But I think it's probably a bug, hopefully not indicative of a serious flaw in the hardware.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2008
    Timezone
    GMT + 1
    PSN ID
    Danterich
    Posts
    288

    Default

    Im still on slim model, not superslim, but i also had sound issues since firmware 4.30. First i thought it was a software problem, but recently i switched to a brand new HDD (man a full backup and then restore took me 2 days :/) and now it runs smoothly.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Germany
    Timezone
    GMT + 1
    PSN ID
    Liod19
    Posts
    109

    Default

    Got superslim too and no problems so far with any game, except for more micro freezes on Wipeout, but I guess that's a problem with the game itself, not with the ps3. Also when I leave the game alone in the main menu, it just loads the videos as it always did.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Kent, England
    PSN ID
    scarfrogers
    Posts
    264

    Default

    I am starting to get mircrofreezes, almost one per game now. I never use to get them so bad so I don't know if it's the game or my PS3/broadband, etc. ? I don't know if there is an easy way to find out...?

    Getting pretty annoying though now as when it returns I am always last.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Sweden
    Timezone
    GMT + 1
    PSN ID
    Azurooth
    Posts
    209

    Default

    I got the microfreezes as well and i know about a few other that has them too. It started happening to me when i got the superslim (had the fat version earlier) It's weird.

  6. #6
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Between the gloss and the reality, Japan
    Timezone
    GMT -6
    PSN ID
    kiTTun
    Posts
    1,964

    Default

    I don't have the superslim, only the slim.

    But, since this last patch I get microfreezes every time a song changes during HD and many other little freezes that very, very, rarely happened before (unless I was racing online, of course that's a whole different story). Very aggravating. I've never noticed it in the menu however.

  7. #7
    Join Date
    Feb 2002
    Posts
    3,352

    Default

    I have a regular slim as well, I don't play the music, but the game occasionally does not allow inputs to work at very bad times, lap 5 non brs after multiple attempts on the air, this happens way too often, and i bet this is microlag as well. This happens in time trials!

  8. #8
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Sydney Australia
    Timezone
    GMT + 10
    PSN ID
    blackwiggle
    Posts
    3,863

    Default

    From what I've been ask to trouble shoot at the Playstation forums for people suffering freezes of some type with the new Superslim, being micro or not.
    It seems this caused by a conflict caused by the latest OS, it happens when it either doesn't known [Can't tell] or If left dormant for some time, which place it should be looking for to load the needed info to be processed, it's between the PS3's RAM and the Ultra slims SSHD.
    Since now both are pretty much the same speed [I say that in comparison to the speed if read off any previous PS3 HD]

    If you know how SSHD's work, and what is needed software wise to keep them working at there best, you would know they only work well as write once only drives.
    Then accessing the info written on them is very fast.
    As soon as you try to delete info on a SSHD, then you run into problems.

    They don't work the same as disc HD's.

    The information stored on SSHD's are written in larger blocks, so if you want to delete info it has to delete many large blocks, leaving masses of little portions of data that needs to be reconfigured back into another large block.
    Do that once or twice with a couple of larger video files on a SSHD and it's pretty much stuffed.

    IMHO.
    If you have a ULTRA SLIM PS3
    Just use the disc space available to you to store the OS and FULL downloaded games and game data [Back up Game saved data regularly, as the SSHD's can die on you in a flash]
    All other data should be downloaded to, and streamed from a external USB HD, this includes anything that is either going to become unavailable to you after a certain time [Like downloaded PSN movies] and things that you will most likely view once, or knowingly eventually discard, like Downloaded demos.
    Also things like MUSIC files that get changed around or added to often [Playlist's etc]

    Basically any data that might possibly get moved around, changed or deleted should not even be contemplated as being stored on a Super Slim PS3's HD

  9. #9
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Between the gloss and the reality, Japan
    Timezone
    GMT -6
    PSN ID
    kiTTun
    Posts
    1,964

    Default

    OMG...I'm so glad I advised a friend of mine to get the slim and not the superslim...I didn't know that about SSDs!! Thanks again blackwiggle, you're officially my tech guru btw

  10. #10
    Join Date
    May 2009
    Location
    Boone, NC, USA
    Timezone
    GMT -5
    Posts
    46

    Default

    Super slims in the US do not have SSD's only the 12GB models in europe do. All 250GB and 500GB models are still hard disks.

    Quote Originally Posted by Liod19 View Post
    Got superslim too and no problems so far with any game, except for more micro freezes on Wipeout, but I guess that's a problem with the game itself, not with the ps3. Also when I leave the game alone in the main menu, it just loads the videos as it always did.
    If you're in a submenu, like the multiplayer lobby where you can choose which race to join, then videos won't load. Could you do me a favor and go in one of those menus and hang out for five minutes and let me know what happens?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •